om mig

Roligt att du hittat hit!

Jag är Minna Nygård, yogalärare, mamma, fru och en lång lista annat. Jag gjorde min hatha yoga lärarutbildning (RYT 200) på Yogayama i Stockholm hösten 2016 och har även utbildat mig vidare inom gravidyoga och pranayama på samma ställe. 

 

Livet är en lång rad förändringar, ibland drastiska och ibland sker de utan av man märker av dem. För att kunna utvecklas med de här förändringarna krävs det att man stannar upp och reflekterar, ser på var man är just nu och påminner sig själv om att man har ett val. Ett val över hur man ska förhålla sig till det som hänt och valet över hur man ska fortsätta framåt. 

 

Vi är alla kropp, sinne och själ i ett, men vi har en tendens att separera dem. Genom yogan strävar vi till förena dem och få balans. De grenar av yogan som vi utövar under en klass; asana, pranayama och meditation, är alla vägar eller verktyg för att nå det som egentligen är essensen av yoga, att stanna upp i det eviga flödet av tankar och känslor för att kunna vara i nuet och i enhet med alltet. Det kan handla om små glimtar av stillhet  och klarhet i sinnet, en stunds frigörelse från den dagliga stressen.   

 

Vi är alla på den här vägen för resten av våra liv och yogan har hjälpt mig att lite oftare och snabbare hitta stillheten och klarheten. För mig är det här en livsstil och jag vill dela med mig av den kunskap jag har till dig. 

 

Namaste 

Minna Yogini